Yleisinfo

Lahti Events Oy järjestää UCI Gran Fondo World Series -maantiepyöräilysarjan osakilpailun Lahdessa 22.-23. heinäkuuta 2022. Osakilpailun nimi on Tour Lakeland.

UCI Gran Fondo World Series (entinen UCI World Cycling Tour) on UCI:n (kansainvälinen pyöräilyliitto) kilpailusarja, jossa järjestetään ympäri maailman 29 tapahtumaa. Kyseessä on ensimmäinen UCI:n alainen kilpailu Suomessa.

Tour Lakeland -tapahtuman ohjelmassa ovat maantiepyöräilyn maantieajo sekä aika-ajo. Tapahtumakeskuksena toimii Lahden Sibeliustalo sekä Lahden Urheilu- ja Messukeskuksen alue.

Maantieajossa ajetaan n. 100 kilometrin sekä n. 145 kilometrin pituiset reitit. Aika-ajossa ajettava matka on 29 km.

Aika-ajojen startti on perjantaina 22.7. klo 12.00 ja Gran Fondo (150 km) klo 10:30 ja Medio Fondon (100 km) klo 9:30 lauantaina 23.7. ryhmälähtönä.

UCIn kilpasarjojen osallistujat ovat pääosin ns. masters-kilpailijoita. Kuntoajo kantaa nimeä Royal Pyöräily paikallisen, perinteisen kuntotapahtuman mukaisesti ja sen voi ajaa myös ilman lisenssiä.

20 % kunkin ikäryhmän parhaimmista lunastaa paikan UCI Gran Fondon maailmanmestaruuskilpailuihin, entisiin UCI Masters Road maailmanmestaruuskilpailuihin.  Miehet 19-59 ja naiset 19-49 on osallistuttava pidemmälle matkalle (Gran Fondo) lunastaakseen MM-kisapaikan. Miehet 60+ ja naiset 50+ on osallistuttava lyhyemmälle matkalle (Medio Fondo). Myös aika-ajojen parhaimmista 20 % lunastaa itselleen paikan syyskuussa Italian Trentossa ajettaviin MM-kisoihin.

Gran Fondo -sarjan tavoitteena on kilpailullisen puolen lisäksi globaali ”Cycling for All” -ajattelu, eli tapahtumiin voivat osallistua sekä tavoitteelliset kilpakuntoilijat sekä ”Voita itsesi” -henkiset harrastajat.