Kisainfo

Saapuminen tapahtumapaikalle
Tapahtumapaikkana toimii Lahden satama-alue ja kisakeskuksena Lahden Sibeliustalo.

Linja-autoyhteys
Sibeliustalolle kulkee bussi nro 17 linjaa Kauppatori-Ruoriniemi (D-pysäkki torin pohjoislaidalla, Vapaudenkadun puolella). Bussi nro 17 kulkee väliä Matkakeskus – Sibeliustalo. Bussiaikataulun voit tarkistaa Lahden Seudun Liikenteen sivuilta.

Lahden taksi
Taksit palvelevat kaupungissamme mutkattomasti. Sibeliustalon edessä on oma taksipysäkki. Voit tilata taksin etukäteen numerosta 0601 10001 tai mobiilisovelluksella Book a taxi ja Valopilkku. Ennakkotilaukset ilman lisämaksua. Lahden Aluetaksin myyntipalvelu palvelee numerossa 03 821 9808. Lisätietoja osoitteessa www.lahdenaluetaksi.fi

Parkkipaikat
Urheilijoille on varattu lähtö/-maalialueen vierestä Ankkurinkadulta parkkialue, joka on ainoastaan kilpailijoiden käytössä.

Tapahtumakeskus / rekisteröinti / kilpailijainfo
Tour Lakelandin tapahtumakeskuksena toimii Sibeliustalo. Sibeliustalossa on kilpailijoiden rekisteröinti, vartioitu säilytys, wc-tilat ja vesipiste. Osoite: Ankkurikatu 7, 15140 Lahti

Rekisteröinti & ilmoittautuminen kisakeskukseen
Torstai 22.7. kello 14:00-19:00
Perjantai 23.7. kello 9:00-20:00
Lauantai 24.7. kello 7:00-10:00

Yksittäisten rekisteröintien yhteydessä lähtönumero on noudettava henkilökohtaisesti näyttämällä pyöräilylisenssiä, alkuperäistä voimassa olevaa henkilötodistusta (henkilötodistus, passi tai ajokortti) sekä luovuttamalla kopio lääkärintodistuksesta tai allekirjoittamalla todistus terveydentilasta kisakeskukseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Henkilökorttien tai muiden henkilötodistusten kopioita ei sallita.

Kolmas osapuoli ei voi hoitaa rekisteröintiä toisen puolesta.

Ne, joilla ei ole voimassa olevaa lisenssiä, on esitettävä voimassa oleva lääkärintodistus tai allekirjoitettava terveydentilaa koskeva todistus voidakseen ostaa päivittäisen lisenssin hintaan 15,00 euroa.

Kilpailunumero on ehdottomasti henkilökohtainen ja sen luovuttaminen toiselle kilpailijalle on kielletty.

Lisäksi kilpailunumeroiden muuttaminen on kielletty.

Lääkärintodistus
Osallistujilta ei vaadita erillistä lääkärintodistusta, mutta jokaisen kilpailijan tulee allekirjoittaa todistus terveydentilasta rekisteröitymisen yhteydessä. Allekirjoittamalla todistuksen osallistuja todistaa, että hänellä ei ole mitään terveydellistä estettä pyöräilykilpailuun vaadittavalle fyysiselle suoritukselle.

Infopiste
Torstai 22.7. kello 14:00-19:00
Perjantai 23.7. kello 9:00-20:00
Lauantai 24.7. kello 7:00-18:00

Lähtöajat
Aika-ajojen startti on perjantaina 23.7. klo 12.00 ja Gran Fondo (145 km) ja Medio Fondon (100 km) startti lauantaina 24.7. klo 10.00 ryhmälähtönä.

Lähdöt
Lähdöt jaetaan ikäryhmittäin. Harrastepyöräilijät lähtevät viimeisessä lähdössä turvallisuussyistä. Lähdössä kaupunkialueen läpi ajetaan auton saattelemana ja vapaa vauhti liputetaan noin 4 km kohdalla, kun reitti tulee valtatie 24:lle.

Huoltopisteet
Reitin varrella on kaksi huoltopistettä. Ensimmäinen huoltopiste on Kariniemen sillan jälkeisellä levähdysalueella, noin 46 km lähdöstä.
Toinen huoltopiste on Kopsuontiellä noin XX maalista. Molemmille huoltopisteille on ajettava rauhallisesti.

Huoltopisteillä on vettä, urheilujuomaa ja ravinnerikasta purtavaa sekä WC:t.

Viisi (5) kilometriä ennen huoltopistettä on ensimmäinen opaste lähestyvästä huoltopisteestä.

Kilpailijoiden omat huoltoautot ovat kiellettyjä.

Tavaroiden säilytys
Sibeliustalossa on vartioitu vaatesäilytys.

Ensiapupalvelut
Lähtö- ja maalialueen välittömässä läheisyydessä on ensiapupiste. Reitillä ensiavusta on huolehtimassa osaava henkilökunta. Pyöräilijöiden mukana kulkee ambulanssit.

Pyörähuolto
Pyörien huollosta vastaa Lahden Polkupyörähuolto. Perjantaina 23.7. Lahden Polkupyörähuolto ottaa vastaan asiakkaita liikkeessään. Heillä on käytössään auto, jolla voivat noutaa huolettavan pyörän liikkeeseen. Lauantaina lähtö- ja maalialueella on huoltopiste. Reitin huoltopisteillä on kevyt varustelu huoltoon, samoin kuin pyöräilijöiden mukana liikkuvissa autoissa.

Valokuvaus
Tapahtumassa tullaan kuvaamaan ja kuvia käytetään Tour Lakelandin markkinointiin. Mikäli kuvissa näkyy kilpailijoista lähikuvissa, pyrimme selvittämään kilpailijan henkilöllisyyden ja kysymään lupaa kuvan käyttöön.

Suihkut
Tapahtumakeskuksessa ei ole suihkutiloja, mutta olemme varanneet Lahden Urheilukeskuksesta suihkutilat käyttöön