Kisainfo

Kilpailupäivien aikataulut

Aika-ajo perjantai 22.7.2022

9:00 Kilpailutoimisto avataan

11:15 Joukkueenjohtajien ja kilpailijoiden info Sibeliustalon toimistossa.

12:00 Ensimmäinen kilpailija starttaa

Palkintojenjako maalialueella tulosten selvittyä.

Maantiepyöräilykilpailu – lauantai 23.7.2022

7:00 Kilpailutoimisto avataan

8:45 Joukkueenjohtajien kokous ja kilpailijainfo 100km ja Royal Pyöräily kilpalukeskuksessa.

9:30 Lähtö 1: Medio Fondo (100km) ikäryhmittäin (N19-50, M19-60) ja Royal Pyöräily vauhtiryhmittäin

9:45 Joukkueenjohtajien kokous ja kilpailijainfo 150km kisa-alueella

10:30 Lähtö 2: Gran Fondo (145km) ryhmittäin

12:00 Medio Fondon ja Royal Pyöräilyn nopeimmat maalissa

13:45 Gran Fondon nopeimmat maalissa

Palkintojenjako maalialueella tulosten selvittyä

17:00 Maali sulkeutuu 6,5h viimeisen lähdön jälkeen.

Lähdöt
Perjantaina lähdöt tapahtuvat yksilölähtöinä 30s- 1min välein osanottajien määrästä riippuen. Lähdöt jaetaan ikäryhmittäin nuorimmasta vanhimpaan, ensin miehet, sitten naiset.

Lauantaina molemmat lähdöt tapahtuvat ryhmälähtöinä ikäryhmittäin. Harrastepyöräilijät lähtevät viimeisessä lähdössä turvallisuussyistä. Lähdössä kaupunkialueen läpi ajetaan auton saattelemana ja vapaa vauhti liputetaan noin 4 km kohdalla, kun reitti tulee valtatie 24:lle.

Tapahtumakeskus / rekisteröinti / kilpailijainfo
Tour Lakelandin tapahtumakeskuksena toimii Sibeliustalo. Sibeliustalossa on kilpailijoiden rekisteröinti, vartioitu vaatesäilytys, wc-tilat ja vesipiste. Osoite: Ankkurikatu 7, 15140 Lahti

Rekisteröinti & ilmoittautuminen kisakeskukseen

Kilpailutoimiston aukioloajat:

Torstaina 21.7.2022 klo 16:00-19:00

Perjantaina 22.7.2022 klo 9:00-20:00

Lauantaina 23.7.2022 klo 7:00-10:30

Kilpailutoimisto sijaitsee Sibeliustalolla, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti.

Yksittäisten rekisteröintien yhteydessä lähtönumero on noudettava henkilökohtaisesti näyttämällä pyöräilylisenssiä, alkuperäistä voimassa olevaa henkilötodistusta (henkilötodistus, passi tai ajokortti) sekä luovuttamalla kopio lääkärintodistuksesta tai allekirjoittamalla todistus terveydentilasta kisakeskukseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Henkilökorttien tai muiden henkilötodistusten kopioita ei sallita.

Kolmas osapuoli ei voi hoitaa rekisteröintiä toisen puolesta.

Ne suomalaisten seurojen jäsenet, joilla ei ole voimassa olevaa lisenssiä, voivat ostaa ”kokeilulisenssin” Suomisport -palvelun kautta. Royal Pyöräily -kuntoajossa ei tarvita lisenssiä.

Kilpailunumero on ehdottomasti henkilökohtainen ja sen luovuttaminen toiselle kilpailijalle on kielletty.

Lisäksi kilpailunumeroiden muuttaminen on kielletty.

Lääkärintodistus
Osallistujilta ei vaadita erillistä lääkärintodistusta, mutta jokaisen kilpailijan tulee allekirjoittaa todistus terveydentilasta rekisteröitymisen yhteydessä. Allekirjoittamalla todistuksen osallistuja todistaa, että hänellä ei ole mitään terveydellistä estettä pyöräilykilpailuun vaadittavalle fyysiselle suoritukselle.

Huoltopisteet
Reitin varrella on kaksi huoltopistettä 100km matkalla ja kuumalla säällä yksi ylimääräinen vesipiste 145km matkalla. Ensimmäinen huoltopiste on Karisalmen sillan jälkeisellä levähdysalueella, noin 44 km lähdöstä.
Toinen huoltopiste on Kopsuontiellä noin 30 km maalista. Kaikille huoltopisteille on ajettava rauhallisesti ja pysähdyttävä ottamaan juomaa.

Huoltopisteillä on vettä, urheilujuomaa ja ravinnerikasta purtavaa sekä WC:t.

Viisi (5) kilometriä ennen huoltopistettä on ensimmäinen opaste lähestyvästä huoltopisteestä.

Kilpailijoiden omat huoltoautot ovat kiellettyjä.

Pukeutumis- ja peseytymistilat
Pukeutumis- ja peseytymistilat ovat Lahden Urheilukeskuksen tiloissa n. 1,2 km Sibeliustalolta: Salpausselänkatu 8, 15100 Lahti.

Pukuhuoneet ovat avoinna perjantaina 22.7.2022 klo 10.00 – 17.00 ja lauantaina 23.7.2022 klo 8:00-20:00 ja niihin on laitettu opasteet. Tapahtumakeskuksessa ei valitettavasti ole suihkutiloja.

Parkkipaikat

Ilmainen pysäköinti kilpailijoille Sibeliustalon edustalla hiekkakentällä. Parkkipaikalle kuljetaan molempina päivinä vain koillisesta Ankkurikatua pitkin. Huom! Sibeliustalon edustan parkkipaikalle tulo mahdollista perjantaina vain klo 11:30 saakka. Ajoneuvon siirtäminen  parkkipaikalta ei ole mahdollista kilpailun aikana.

Lauantaina tulo vain liikenteenohjauksella lähtöjä (9:30 ja 10:30) ennen. Ajoneuvojen siirtäminen mahdollista vain liikenteenohjauksella Ankkurikadulta koilliseen.

Lisää ilmaisia parkkipaikkoja on mm. Urheilukeskuksessa, jossa ovat myös pukeutumistilat ja suihkut: Salpausselänkatu 8, 15100 Lahti. Lisäksi Pikku-Vesijärven päädyssä sekä Ståhlberginkadulla Pikku-Vesijärven ja Urheilukeskuksen välissä.

Saapuminen tapahtumapaikalle
Tapahtumapaikkana toimii Lahden satama-alue ja kisakeskuksena Lahden Sibeliustalo.

Linja-autoyhteys
Sibeliustalolle kulkee bussi nro 3 (uusi runkolinjasto 1.7. alkaen) linjaa Kauppatori-Ruoriniemi (D-pysäkki torin pohjoislaidalla, Vapaudenkadun puolella). Bussi nro 3 kulkee väliä Matkakeskus – Sibeliustalo. Bussiaikataulun voit tarkistaa Lahden Seudun Liikenteen sivuilta.

Lahden taksi
Taksit palvelevat kaupungissamme mutkattomasti. Sibeliustalon edessä on oma taksipysäkki. Voit tilata taksin etukäteen numerosta 0601 10001 tai mobiilisovelluksella Book a taxi ja Valopilkku. Ennakkotilaukset ilman lisämaksua. Lahden Aluetaksin myyntipalvelu palvelee numerossa 03 821 9808. Lisätietoja osoitteessa www.lahdenaluetaksi.fi

Muu julkinen liikenne

Lahdessa on myös mahdollista käyttää sähköavusteisia kaupunkipyöriä. Lue lisää kaupunkipyöristä: https://kaupunkipyorat.lahti.fi/ 

Tavaroiden säilytys
Sibeliustalossa on vartioitu vaatesäilytys.

Ensiapupalvelut
Lähtö- ja maalialueen välittömässä läheisyydessä on ensiapupiste. Reitillä ensiavusta on huolehtimassa osaava henkilökunta. Pyöräilijöiden mukana kulkee ambulanssit.

Pyörähuolto
Pyörien huollosta vastaa Lahden Polkupyörähuolto. Perjantaina 22.7. Lahden Polkupyörähuolto ottaa vastaan asiakkaita liikkeessään. Heillä on käytössään auto, jolla voivat noutaa huollettavan pyörän liikkeeseen. Lauantaina lähtö- ja maalialueella on huoltopiste. Reitin huoltopisteillä on kevyt varustelu huoltoon, samoin kuin pyöräilijöiden mukana liikkuvissa autoissa.

Valokuvaus
Tapahtumassa tullaan kuvaamaan ja kuvia käytetään Tour Lakelandin markkinointiin. Mikäli kuvissa näkyy kilpailijoista lähikuvissa, pyrimme selvittämään kilpailijan henkilöllisyyden ja kysymään lupaa kuvan käyttöön.